Anatol Șalaru

Anatol Șalaru îi dă o REPLICĂ lui Dodon: Deocamdată, cunosc doar o singură țară care nu respectă neutralitatea Republicii Moldova

Corina Bezer

Cei 198 de militari ai Regimentului 2 Cavalerie al Statelour Unite ale Americii vin în Republica Moldova pentru instruire și antrenare comună cu militarii Armatei Naționale în activități de deminare (pentru fanii lui Dodon: a demina-a înlătura, a curăța un loc de mine explozive.) și alte activități prin care să testeze nivelul de interoperabilitate dintre armate. Pe 9 mai, militarii moldoveni și americani, la fel ca toată lumea civilizată, vor comemora victimele celui de-al Doilea Război Mondial. Referitor la încălcarea neutralității: deocamdată, cunosc doar o singură țară care nu respectă neutralitatea Republicii Moldova.
Apropo, militarii americani au un grafic bine stabilit: vin pe 2 mai, se antrenează împreună cu efectivul nostru și pleacă, spre deosebire de cavalerii lui Dodon, care au venit în 1944, dar au uitat să mai plece, a declarat Ministrul Apărării pe pagina de socializare.

Amintim că în perioada 25.04-06.06.2016, Regimentul 2 Cavalerie al SUA execută marşul „DRAGOON PIONEER RIDE” în România şi în Republica Moldova, în vederea participării la exerciţiul de instruire în comun cu militari ai celor două state. 

Cei aproximativ 200 de militari americani se vor afla pe teritoriul Republicii Moldova în perioada 2 mai – 21 mai, anunță Ambasada SUA la Chișinău. Ei vor participa la un exercițiu comun cu militarii moldoveni, care se va axa pe activități de pregătire medicală, mentenanță și operațiuni geniste.