covid

DE ULTIMĂ ORĂ

ULTIMA ORĂ! Zi neagră pentru Republica Moldova. Într-o singură zi au decedat 11 persoane din cauza COVID-19

11 persoane au decedat doar într-o singură zi din cauza noului tip de coronavirus. Astfel, bilanțul deceselor a ajuns la 261. În același timp, potrivit Ministerului Sănătății, încă 54 de cazuri noi au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, după procesarea a 478 de teste de laborator. 53 cazuri cu transmitere locală și 1 caz de import (Federația Rusă). De la începutul pandemiei, în Republica Moldova au fost confirmate 7147 de cazuri de COVID-19.

Mai multe

calendar

Angajații din sectorul bugetar vor sta acasă în perioada 7-17 aprilie

06-04-2020 13:31

Bugetarii vor sta acasă de mâine, 7 aprilie până pe 17 aprilie. O decizie în acest sens a fost luată astăzi, 6 aprilie, în cadrul ședinței Comisiei Situații Excepționale.

Perioada de 7-17 aprilie, în care bugetarii nu vor lucra, poate fi extinsă până la 28 aprilie, a precizat oficialul, menționând că totul va depinde de evoluția situației epidemiologice din Republica Moldova.

„Decizia de astăzi e bazată pe recomandările medicilor și a reprezentantului Organizației Mondiale a Sănătății în Republica Moldova. Pentru perioada următoare instituțiile de învățământ de toate nivelurile vor continua procesul de educație de la distanță. Bugetarii vor avea liber în perioada 7-17 aprilie, cu excepția personalului medical, polițiștilor și angajaților din sistemul educațional, a declarat Ion Chicu.

Zilele de odihnă pentru bugetari din perioada 7-17 aprilie sunt valabile pentru toate unitățile din sectorul bugetar și autoritățile publice la autogestiune, cu excepțiile instituțiilor medico-sanitare, a celor din domeniul apărării naționale și de asigurare a ordinii publice, dar și pentru instituțiile de învățământ de toate nivelurile, cu precizarea că acestea din urmă vor asigura desfășurarea procesului educațional de la distanță.

În ceea ce privește posibilitatea trecerii la regimul de muncă de șase zile pe săptămână, Chicu a precizat că acest sistem a fost folosit și anterior în Republica Moldova.

„Cred că și generația noastră poate munci șase zile pe săptămână, dacă va trebui”, a mai spus el.

Potrivit lui Chicu, conducătorii instituțiilor pot chema la serviciu un număr limitat de persoane, fără de care procesele de lucru ar fi afectate.

Bugetarii au avut liber în perioada 30 martie - 3 aprilie, revenind astăzi la serviciu. Astfel, în spațiul public au apărut mai multe critici, oamenii menționând că angajații ar trebui să stea în continuare acasă, având în vedere că sunt în creștere cazurile de infectare cu virusul COVID-19, ajungând la 864.