ff

ANSA s-a autosesizat în cazul alimentației de la Grădinița nr.177 și a inițiat controale la instituțiile de învățământ general

Corina Bezer

În urma semnalelor parvenite la Președinție, privind livrarea la o grădiniță din capitală a peștelui infectat și a pâinii cu păcură și elemente metalice, ANSA s-a autosesizat și a inițiat controale la instituțiile de învățământ general din Chișinău și din alte localități ale țării.

Inspectorii din teritoriu acordă o atenție primordială procesului de recepționare, respectării termenilor și condițiilor de păstrare a produselor.

Concomitent, la punctele de control sanitar-veterinar de la frontieră sunt supuse unui control mai minuțios loturile de produse alimentare importate. Inspectorii ANSA efectuează verificări și la depozitele furnizorilor de produse,  de datoria cărora este asigurarea cerințelor și a condițiilor optime de păstrare și livrare a produselor destinate alimentației copiilor.

Amintim că acum câteva zile, fosta directoare a grădiniței nr. 177 a dezvăluit că mai multe alimente alterate ajungeau pe masa copiilor.