Apel pentru centenarul unirii

Apel pentru centenarul unirii

Corina Bezer

Informarea de la om la om a cetățenilor Republicii Moldova privind însemnătatea Unirii, prin intermediul unor caravane în satele din stânga Prutului, susţinerea de posturi de radio şi televiziune, în special, şi alte producţii mediatice, în cadrul proiectului UNIREA TV, precum și folosirea corespunzătoare a mediului online ca spațiu informațional comun, realizarea unui marş pe jos din capitala Marii Uniri, Alba Iulia, până în capitala de astăzi a Republicii Moldova, Chişinău, în vara anului 2018 sunt câteva dintre propunerile organizațiilor unioniste pentru îndeplinirea obiectivului comun.
Inițiatorii declară: „În 2018 se împlinesc 100 de ani de la realizarea Marii Uniri și trebuie să avem în vedere că prima provincie unită cu Țara a fost Basarabia. Trebuie să fim capabili să marcăm demn această sărbătoare și ține de fiecare cetățean și de fiecare organizație din dreapta și din stânga Prutului să dea startul, coordonat, următorului proiect de țară: Reîntregirea națională. Să dăm mână cu mână și să contribuim la reușita anului 2018. Pentru că 2018 este despre viitorul comun al României și Republicii Moldova”.
Asociațiile unioniste solicită tuturor organizațiilor, dar și persoanelor fizice, să trimită direct către inițiatori sau pe adresa [email protected], până pe data de 31 mai 2017, punctele pe care și le asumă spre îndeplinire, din lista inițială sau unele noi.

Apel pentru centenarul uniriiApel pentru centenarul unirii