unioniștii

Asociația ODIP devine Asociația UNIREA

Corina Bezer

 Potrivit lui Bilețchi, această schimbare are scopul de a evidenția obiectivul dintotdeauna al asociației și anume – Unirea Republicii Moldova cu România. „Ne asumăm datoria sfântă de a fi asociația care unește românii de pretutindeni și realizează reîntregirea Patriei. Asociația Unirea este a tuturor unioniștilor și cu această nouă denumire ne asumăm să fim promotorii celui mai frumos ideal al neamului românesc – unirea”, a declarat Vlad Bilețchi, președintele Asociației UNIREA.  

Și pentru că asociația Unirea are scopul de a aduna laolaltă toți românii de pretutindeni, în cadrul manifestației de astăzi, s-a reușit unificarea simbolică a mai multor partide politice din Republica Moldova și România. Astfel, atât liderii politici, cât și ai societății civile, precum Vitalia Pavlicenco (PNL), Ana Guțu (DREAPTA), Anatol Șalaru (PUN), Constantin Codreanu (PMP), Maria Ciobanu (PLDM), Anatol Ursu (Tinerii Moldovei), George Simion (Acțiunea 2012), Boris Volosatîi (Congresul Profesorilor), Sergiu Tătaru (AVR Tiras-Tighina), și-au dat mâna simbolic pentru a sărbători unirea. Potrivit liderului Asociației „Unirea”, Vlad Bilețchi, pentru a înfăptui reîntregirea patriei trebuie să trecem peste toate orgoliile politice, iar liderii formațiunilor politice trebuie să conștientizeze că unirea se face doar fiind împreună. „Mă bucur că în sfârșit am reușit să trecem peste orgolii și dezbinări și am dat mână cu mână cei cu inimă română. Asta trebuie să se întample în fiecare zi de sărbătoare, pentru că dezbinați ne vor doar dușmanii, iar oamenii așteaptă să fim uniți”, a adăugat Vlad Bilețchi.  

Asociația UNIREA este o organizație apolitică, non-profit, care are scopul de a realiza Unirea prin educarea unei generații de tineri activi și prin promovarea valorilor naționale și a culturii românești.