ff

Asociația „UNIREA – ODIP” a atacat la CURTEA DE APEL amenda cu privire la încălcarea datelor cu caracter personal

Corina Bezer

„Acționăm în judecată cu recurs și solicităm anularea deciziei prin care suntem considerați vinovați și ni s-a aplicat amenda de 6500 lei! Lupta continuă, vom reveni cu detalii!”, a declarat președintele „UNIREA – ODIP”, Vlad Bilețchi, pe o rețea de socializare. 

„La materialele dosarului nu există nicio probă care demonstrează faptul că ODIP prelucra informații cu caracter personal și le colecta. Unica este procesul – verbal contravențional. Procesul-verbal contravențional este întocmit în lipsa reprezentanților ODIP, fără ca să-i citeze pe aceștia. Scopul întrunirii a fost de a promova Unirea cu România, de a promova valorile românești, plusurile integrării europene a Republicii Moldova. Nu a existat colectarea datelor cu caracter personal”, a declarat pentru Liber TV Vlad Vlaicu, avocatul Asociației „UNIREA – ODIP”.

ee

Menționăm că Asociația Obștească „ODIP” a fost amendată cu 6500 de lei pentru că ar fi încălcat legea atunci când a colectat semnături pentru Unirea Republicii Moldova cu România. Unioniștii spun că nu sunt de acord cu sentinţa şi o vor ataca la Curte de Apel. După ce au aflat că tinerii de la UNIREA – ODIP au fost amendați, mai multe persoane s-au solidarizat și au donat pentru achitarea amenzii.