De Ultimă Oră

Speranță pentru Ucraina! Congresul SUA a aprobat ajutorul militar de 61 de miliarde pentru Ucraina

Pachetul de ajutor militar pentru Ucraina în războiul său de apărare cu Rusia, de aproximativ 61 de miliarde de dolari, a fost aprobat, sâmbătă seară, d…

Actualizat acum 17 ore

Memoriam

Astăzi a avut loc Expoziția Gloriei, dedicată celor care și-au pierdut viața în războiul din Transnistria

Corina Bezer

La solemnitate au participat veterani ai instituţiei, reprezentanţi ai Asociaţiilor de veterani ai războiului de la Nistru, rudele şi apropiaţii eroilor martiri.  Printre primii vizitatori ai Expoziţiei au fost  80 de studenţi ai Academiei, copii ai participanţilor la războiul din 1992, împreună cu studenţi ce provin din raioanele de est ale Republicii.

Transnistria

Pentru desfăşurarea Expoziţiei au fost identificate şi extrase dosarele personale din arhivele MAI, Academiei „Ştefan cel Mare” şi altor subdiviziuni din subordinea ministerului, fiind expuse publicului materiale inedite, scrise acum 24 de ani. Expoziţia  a deschis pagini importante din biografiile personale ale eroilor martiri, puţin cunoscute până în prezent, inclusiv  rudelor şi apropiaților acestora. Pentru generaţia de viitori ofiţeri, aflaţi în proces de formare în Academia „Ştefan cel Mare”, această acțiune  constituie o lecţie de educaţie patriotică, un exemplu demn, ce impune viitorilor ofiţeri un comportament şi o activitate profesională  ireproșabilă.

Transnistria

După identificarea  și examinarea  tuturor dosarelor personale ale eroilor martiri, Academia „Ştefan cel Mare”, către Ziua Independenţei Republicii Moldova, va publica un Album dedicat poliţiştilor căzuţi la datorie.