De Ultimă Oră

(VIDEO) Tensiuni în Orientul Mijlociu. Peste 300 de drone au fost lansate de Iran noaptea trecută asupra Israelului. Reacția comunității internaționale

Iranul a atacat Israelul cu peste 300 de drone și rachete, a anunțat armata israeliană, precizând că 99% dintre ele au fost interceptate și au existat d…

Actualizat acum 2 ore

Ziua Salvatorului la Chișinău

Astăzi marcăm Ziua Salvatorului! În Chișinău are loc o paradă de autospeciale

Corina Bezer

Evenimentul a început la ora 09:30 minute, pe str. Gh. Asachi din capitală, cu o ceremonie de comemorare a salvatorilor și pompierilor căzuți la datorie.

Mai apoi, a avut lor o paradă a tehnicii de intervenție a Serviciului Situații Excepționale. Astfel, autospecialele de intervenție au mers în coloană pe traseul str. Calea Ieșilor-bd. Ștefan Cel Mare și Sfânt – str. București – stadionul Dinamo.

La ora 12:00 va începe ceremonia oficială, pe stadionul Dinamo din Chișinău, unde salvatorii vor fi felicitați de oficiali, iar ulterior plutoane de salvatori, pompieri, scafandri, paramedici și chinologi vor merge în pas de defilare.

 Împreună am reuşit să facem faţă celor mai complicate situaţii excepţionale, iar atunci când a fost greu, spiritul de echipă şi devotamentul faţă de ţară  au fost calităţile care ne-au unit. Activitatea care aţi ales-o drept vocaţie nu este una uşoară, iar sacrificiul şi curajul Dumneavoastră a fost demonstrat în toate intervenţiile de succes. Datorită abnegaţiei pe  care aţi demonstrat-o  a fost posibilă implementarea multor proiecte necesare societăţii noastre, iar siguranţa populaţiei a fost ridicată la noi înălţimi, a precizat în mesajul său de felicitare şeful Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale, Mihai Harabagiu.

La final, orchestra Ministerului Afacerilor Interne va susține un recital de piese muzicale. Pentru o paradă ireproșabilă, în seara zilei de astăzi, 2 aprilie, la ora 22:00, pe străzile municipiului Chișinău va avea loc repetiția generală a paradei tehnicii de intervenție. Pentru aceste zile, conducătorii auto sunt rugați să dea dovadă de înțelegere și să ofere prioritate, în trafic, autospecialelor cu girofar.