strada Mitropolit G. Bănulescu-Bodoni

Atenţie, şoferi! Trafic suspendat în weekend pe strada Mitropolit G. Bănulescu-Bodoni

Corina Bezer

De asemenea, în zilele de sâmbătă şi duminică, va fi suspendat traficul rutier pe str. Alexe Mateevici, tronsonul cuprins între străzile Mitropolit G. Bănulescu-Bodoni şi Vasile Alecsandri, în legătură cu desfăşurarea lucrărilor de curăţare şi defrişare a arborilor. 

În context, pe perioada executării lucrărilor, circulaţia transportului public va fi organizată după cum urmează: 

Troleibuze 

Ruta de troleibuz nr. 3 – se anulează;
Rutele de troleibuz nr. 7 şi nr. 10 – se scurtează până la bd. Renaşterii Naţionale (Circ);
Rutele de troleibuz nr. 24, nr. 25 şi nr. 29 – se modifică după cum urmează: de pe str. Mitropolit G. Bănulescu-Bodoni pe bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, str. Mihai Viteazul şi în continuare pe traseele stabilite. Circulaţia nocturnă a troleibuzelor de pe ruta nr. 24 se sistează. 
Ruta de troleibuz nr. 4 – se modifică după cum urmează: de pe bd. Constantin negruzzi pe str. Ciuflea, str. Bucureşti şi în continuare pe traseul stabilit. 

Traseul rutelor nr. 5 și nr. 8 se scurtează până la Universitatea de Medicină și Farmacie, după cum urmează – de pe bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt pe străzile Mitropolit G. Bănulescu-Bodoni, București, A. Șciusev, bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt și în continuare pe traseele stabilite;

Autobuze

Ruta de autobuz nr. 11 – se modifică după cum urmează: de pe bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt pe str. Vasile Alecsandri şi în continuare pe traseul stabilit.

Microbuze

Rutele nr. 127 şi nr. 129 – de pe str. Vasile Lupu pe str. M. Kogălniceanu, str. Vasile Alecsandri și în continuare pe traseele stabilite.

Ruta nr. 124 – de pe str. Vasile Lupu pe str. M. Kogălniceanu, str. Vasile Alecsandri și în continuare pe traseul stabilit. Retur – de pe str. Gheorghe Asachi pe str. Pan Halippa, str. Alexe Mateevici, str. Armenească, str. A. Şciusev şi în continuare pe traseul stabilit. 

Ruta nr. 188 – de pe str. Mitropolit G. Bănulescu Bodoni pe str. M. Kogălniceanu, str. Vasile Alecsandri şi în continuare pe traseul stabilit. 

Ruta nr. 116 – de pe str. Vasile Alecsandri pe str. Pan Halippa, str. Alexe Mateevici, str. Armenească şi în continuare pe traseul stabilit. 

Ruta nr. 138 – de pe str. Mitropolit G. Bănulescu Bodoni pe str. M. Kogălniceanu, str. Vasile Alecsandri şi în continuare pe traseul stabilit. Retur – de str. Vasile Alecsandri pe str. Pan Halippa, str. Alexe Mateevici, str. Armenească şi în continuare pe traseul stabilit.
 
Conducătorii auto care traversează zona sunt rugaţi să respecte semnalizarea rutieră temporară. Primăria Chişinău mizează pe sprijinul instituţiilor mass-media în vederea informării opiniei publice în timp util, pentru a evita blocajele de trafic, iar cetăţenii să nu fie afectaţi de executarea lucrărilor.