Unioniştii au organizat un flashmob inedit la Ambasada Rusiei

Au fost trimişi acasă de ziua lor naţională// Unioniştii au organizat un flashmob inedit la Ambasada Rusiei

Corina Bezer

Pe fundalul piesei „Nistrule drag”, unioniştii au împrăștiat bănuți și au stropit cu un lichid roșu în fața Ambasadei, sub privirile unui „terorist rus” cu panglica „Sfântului Gheorghe” și înarmat cu un automat „Kalașnikov”. Participanții la acțiune susțin că e de datoria fiecărui român, care are o dragoste și o recunoștință față de acest meleag, să participe la astfel de manifestații.

Unioniştii au organizat un flashmob inedit la Ambasada Rusiei

Potrivit unioniştilor,  apa roșie semnifică „sângele eroilor noștri vărsat în 1992 pentru apărarea integrității teritoriale și a suveranității RM, pentru a apăra limba română, tricolorul românesc”, iar bănuții reprezintă „banii murdari veniți de la Moscova și investiți în politică, în a șantaja R. Moldova pentru a nu se integra în Uniunea Europeană, pentru a nu se uni cu România, pentru a nu adera la NATO și ca nu cumva să nu-și realizeze interesele meschine”.

Reprezentanții misiunii diplomatice nu au venit cu vreo reacție la mesajul transmis de persoanele participante la eveniment. Reamintim că sărbătoarea națională a Rusiei a fost instituită în anul 2002.

Unioniştii au organizat un flashmob inedit la Ambasada Rusiei Unioniştii au organizat un flashmob inedit la Ambasada Rusiei Unioniştii au organizat un flashmob inedit la Ambasada Rusiei Unioniştii au organizat un flashmob inedit la Ambasada Rusiei Unioniştii au organizat un flashmob inedit la Ambasada Rusiei Sursa foto: Constantin Grigoriţă