a scuarului Maria Drăgan din sectorul Ciocana

Au început lucrările de amenajare a scuarului din sectorul Ciocana a capitalei

Victoria Muntean

 „Vor fi amplasaţi 11 piloni electrici cu felinare, va fi amplasat mobilier urban care este compus din bănci, 25 la număr, dar trei vor fi în formă de cilindru în jurul a trei mesteceni. Vor fi plantaţi copaci şi trandafiri. Va fi şi o balustradă de protecţie de 200 de metri. Va fi pavată toată aleea acestui scuar”, a menţionat Sinigla Şcolnic, pretor Sectorul Ciocana.

Locuitorii ai capitaiei, spun că de mult timp aşteptau amenajarea acestei zone de agrement.

„E foarte bine, acolo am mai văzut că descărcau deşeuri, acum nu va mai descărca şi nu va mai fi aşa urât. E nevoie de acest parc”. „Aici nu avem multe locuri unde să ne plimbăm, dar să mergem în alte sectoare nu este comod”. „Vin foarte mulţi oameni. Seara se uită la oraş şi este o idee foarte bună”. „Mi se pare un teritoriu puţin mai izolat şi chiar neuitat. Discutăm că ar fi bine puţin mai populat să fie”, au spus oamenii.

Pentru modernizarea scuarului Maria Drăgan, Primăria Chişinău a alocat trei milioane de lei. Proiectul a fost iniţiat după ce s-a efectuat un sondaj în care a întrebat chişinăuienii ce obiective ar trebui amenajate în sectorul Ciocana.