De Ultimă Oră

ULTIMA ORĂ! Joe Biden s-a retras din cursa prezidențială din 2024

Joe Biden s-a retras din cursa prezidențială din 2024. Anunțul a fost făcut în cadrul unei declarații pe care a postat-o pe rețeaua X.  În schimb, un al…

Actualizat acum 10 ore

Primăria Municipiului Chișinău

Autorul alertei false cu bombă la Primăria capitalei a fost reţinut. Ce l-a determinat să recurgă la acest gest

Corina Bezer

În cadrul acţiunilor speciale de investigaţii întreprinse imediat, poliţiştii au constatat că bărbatul este originar din raionul Ocniţa şi are o vârstă de 32 ani. El a fost localizat şi reţinut într-o localitate din raionul Criuleni. În cadrul audierilor el şi-a recunoscut vinovăţia, motivându-şi gestul că, ar fi cerut un loc de muncă de la autorităţile publice locale. Anterior el a fost judecat pentru diverse infracţiuni, inclusiv pentru un caz analogic în anul 2010. Atunci el a sunat la Primăria Capitalei şi a declarat că a plasat un dispozitiv explozibil. Ulterior, instanţa de judecată l-a condamnat pe un termen de probă la 1 an şi 6 luni.

Actualmente bănuitul se află la IP Centru al Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău şi urmează a fi audiat în cadrul unui proces penal iniţiat. El riscă să fie sancţionat cu amendă în mărime de la 4 000 le până la 10 000 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 ore până la 240 ore sau închisoare de până la 2 ani.