Autostrada Târgu Mureș-Iași-Ungheni

Aviz POZITIV pentru Autostrada Târgu Mureș-Iași-Ungheni! Vezi când va demara proiectul

Corina Bezer

"Astăzi a trecut FAVORABIL, la Senat, proiectul de lege al cărui coinițiator sunt, alături de alți colegi parlamentari din toate partidele, privind AUTOSTRADA IAȘI-TG MUREȘ !!!
În prealabil, am întocmit și semnat raportul favorabil, de admitere a proiectului de lege, în calitate de secretar al Comisiei de transporturi și energie a Senatului României"
, a spus senatorul PSD Vasile Toma, secretarul Comisiei de Transporturi.

După ce timp de mai mulți ani proiectul construcției acestei autostrăzi a fost analizat și dezbătut de autoritățile românești, la 7 iulie curent, Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor al României, a anunţat că în acest an vor fi lansați 800 de kilometri de autostrăzi și a confirmat începerea proiectului autostrăzii Târgu Mureş – Ditrău- Tîrgu Neamț – Iaşi – Ungheni.

Potrivit presei românești, licitaţiile pentru refacerea studiilor de fezabilitate la cele trei tronsoane ale Autostrăzii Ungheni – Iaşi – Târgu Mureş (Târgu Mureş – Ditrău, Ditrău – Târgu Neamţ şi Târgu Neamţ – Iaşi – Ungheni) au fost blocate anul trecut după un raport al Curţii de Conturi.

Legătura dintre Moldova şi Transilvania se desfăşoară în acest moment pe traseele DN 15B – DN 15 şi DN 15 – DN 12C – DN 13B care fac faţă cu greu fluxului sporit de trafic.

Costul autostrăzii Târgu Mureş – Iaşi – Ungheni, cu o lungime totală de 310 kilometri, a fost estimat iniţial la 9 miliarde de euro.Costul estimat prin ultimul MasterPlan General de Transport este de circa 4 miliarde de euro.