Carte

Biblioteca Națională, gazda unei expoziții de carte veche italiană

Corina Bezer

Dintre toate volumele expuse, aproximativ 40 descriu istoria literaturii italiene. În cadrul expoziției cea mai veche carte este „Rime di Gio. Antonio Ansaldo, Dedicate al Serenissimo Carlo Emanuel Duca di Sauoia”, o carte de poezii publicată la Torino în 1619. Pe lângă titlurile vechi, vizitatorii expoziției au ocazia să cunoască și opere din literatura artistică italiană contemporană.

Directorul general al Bibliotecii Naționale, Elena Pintilei, a menționat: „Semnarea acordului este o continuare a colaborării dintre Biblioteca Națională și Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” cu Ambasada Italiei la Chișinău și Centrul de Cultură Italiană. Acordul prevede promovarea culturii Italiei și Moldovei prin organizarea activităților culturale, prin schimb de publicații și donații de carte”.

Ambasadoarea Italiei în Republica Moldova, Valeria Biagiotti a afirmat: „Această colaborare va contribui la îmbogățirea cunoștințelor tinerilor, datorită lecturilor, și va crește numărul celor pasionați de literatura și cultura italiană”.

Biblioteca Națională a obținut și o donație de carte din partea Italiei, iar aceasta va fi prezentată în luna mai.

Reporter – Stagiar: Alina Anghel