dd

Bookfest își deschide, din nou, ușile la Chișinău

Corina Bezer

Cele mai importante edituri din România și Republica Moldova vor fi prezente la această ediție care își propune să consolideze dialogul cultural între editorii, autorii și publicul de carte în limba română, mai ales că Bookfest se suprapune cu Ziua Limbii Române, celebrată și la Chișinău, pe 31 august. Din România, vor fi prezente cu stand 24 edituri, dintre care amintim: All, Arco Iris, Ars Libri, ART, Curtea Veche Publishing, Didactica Publishing House, Editura Universității din Craiova, Eurodidactica, Gama, Humanitas, Junimea, Meteor Press, NEMIRA, Niculescu, Paul Editions, Polirom, Prut, RAO, Seneca, Taida, Trei, Vremea, dar și distribuitori de jocuri educaționale pentru copii, precum Happycolor.

Organizatorii evenimentului sunt, ca de fiecare dată în ultimii patru ani, Asociația Editorilor din România (AER), în parteneriat cu Ministerul Culturii și Identității Naționale, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării din Republica Moldova, Uniunea Editorilor din Moldova, Institutul Cultural Român, Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru Românii de Pretutindeni, Biblioteca Națională a Republicii Moldova și Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova. O premieră pentru această ediție este și nominalizarea unui președinte de onoare, în persoana istoricului și editorului Igor Șarov, care a fost implicat decisiv în organizarea tuturor edițiilor de până acum.

Pentru al patrulea an consecutiv, cel mai important salon de carte din spațiul românesc – Bookfest, ajunge și la Chișinău, și nu întâmplător în perioada sărbătorilor care ne definesc ființa națională – Ziua Independenței și „Limba noastră”.  Acest eveniment cultural marcant vine să faciliteze accesul cititorilor basarabeni la noutățile editoriale din România, inclusiv cele mai recente traduceri ale unor bestselleruri internaționale”, spune Liliana Nicolaescu-Onofrei, ministrul Educației, Culturii și Cercetării din Republica Moldova.

Și, într-adevăr, venirea Bookfest la Chișinău a însemnat o apropiere progresivă a publicului din Basarabia de cartea românească. „Această a patra ediție Bookfest la Chișinău confirmă setea de românism și de carte românească din Basarabia. Mă bucur că, alături de ceilalți organizatori, am contribuit la intrarea în tradiție a acestui eveniment și cred că se poate spune că avem un nou pod peste Prut, un pod de cărți, de această dată”, a declarat Nicolae Brînzea, director al Institutului ”Eudoxiu Hurmuzachi” pentru Românii de Pretutindeni.

dd

La fel ca la toate evenimentele Bookfest, intrarea publicului va fi liberă atât în cadrul Salonului de Carte, cât și la toate evenimentele programate pe durata acestuia. Programul de vizitare va fi zilnic între 10:00 – 20:00.

Calendarul integral al evenimentelor din cadrul ediției Bookfest Chișinău 2019 va fi disponibil în curând pe www.bookfest.ro, dar și pe pagina oficială de Facebook a Salonului Internațional de Carte Bookfest.