Igor Dodon

BOP: Tot mai mulți oameni consideră că Igor Dodon nu le reprezintă interesele

Corina Bezer

Dacă duminca viitoare ar avea loc un referendum în cadrul căruia oamenii ar trebui să se pronunțe în privința aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană, 47 la sută ar vota pentru, iar 28 la sută – împotrivă. În același timp, dacă la un eventual plebiscit cetățenii ar fi puși să aleagă între Uniunea Europeană și cea Euroasiatică, 38 la sută ar vota pentru aderarea la UE, 32 la sută – la Uniunea Eurasiatică, iar 18 la sută nu au luat încă o decizie.

În același timp, doar 27 la sută dintre moldoveni cred că președintele Igor Dodon le reprezintă interesele, iar 35 la sută susțin că interesele nu le sunt reprezentate deloc de către Dodon. Față de Barometrul Opiniei Publice din luna aprilie 2017, președintele Igor Dodon înregistrează o scădere de aproximativ 17 la sută la acest capitol.

Potrivit aceluiași sondaj, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare în Republica Moldova, trei partide ar accede în Legislativ – Partidul Socialiștilor, Partidul Acțiune și Solidaritate și Partidul Platforma Demnitate și Adevăr. Partidul Democrat s-ar afla la limita pragului electoral.