BORIS VOLOSATÎI

Boris Volosatîi, candidat la alegerile din România: „Votează Alianța pentru Unirea Românilor! Dreptate pentru România!”

Corina Bezer

Boris Volosatîi spune că, acum doi ani, a participat cu un program amplu la parlamentarele din Republica Moldova, unde a prezentat platforma sa de reunificare a celor două state românești. Un an în urmă, când a apărut AUR, a înțeles că programul acestui partid întocmai coincide cu viziunile sale și valorile pe care le-a promovat și le promovează.

„Vrem să facem o nouă politică. O politică nu a celor îmbogățiți pe spatele nostru, care au furat, au trădat, au vândut țara, dar pentru cei mulți, care sunt nevoiți să pribegească în lumea întreagă și să cerșească în propria țară. AUR vine cu patru valori fundamentale pe care vrea să le repună în capul mesei: familie, națiune, credință și libertate”, a declarat Boris Volosatîi.

Boris Volosatîi a mai remarcat punerea pe masa de lucru a unui tratat de fraternitate dintre Moldova și România. De asemenea, un post de televiziune româno-moldovenesc care ar acoperi tot teritoriul Basarabiei, crearea unui institut de cercetare a fezabilității reunificării țării în cadrul Academiei Române și crearea unei platforme unice a tuturor organizațiilor neguvernamentale întru dezbaterea problemelor puse în discuție de Academia Română privind reunificarea statelor românești Moldova și România. Pentru realizarea acestora este nevoie de voință politică, consideră candidatul.

În același timp, președintele „UNIREA-ODIP”, Vlad Bilețchi, a menționat că pilonii pe care se bazează Boris Volosatîi și formațiunea politică care-l înaintează sunt: familia, națiunea, credința și libertatea. În opinia sa, asistăm la o campanie electorală cu fotografii lacrimogene, cu copii, fel de fel de fotografii cu transfer de imagine, „atât de jos a ajuns campania electorală și clasa politică românească. România poate mai mult, dar pentru asta trebuie de dat dovadă de responsabilitate”, inclusiv de mers la vot pe 5 și 6 decembrie.