ss

BREAKING NEWS! Încă două cazuri confirmate de coronavirus în Republica Moldova. Toate instituţiile de învăţământ, ÎNCHISE

Corina Bezer

Potrivit informațiilor prezentate în cadrul unui briefing de presă, este vorba despre o femeie din Chișinău și un bărbat din sudul țării. Ambele victime au și alte probleme de sănătate și sunt internate în prezent la Spitalul „Toma Ciorbă” din capitală.

În acest context, Ministerul Sănătății informează că începând de mâine vor fi închise toate școlile și grădinițele din țară.

„Vacanța nu presupune lăsarea copiilor fără supraveghere, să expunem copiii unui risc și mai mare. Solicităm responsabilitatea părinților, monitorizarea situației, unde se află, cu cine se află. Evităm autotratamentele. Apelăm medicul de familie sau serviciul 112”, a declarat Viorica Dumbrăveanu. 

Din cele 12 cazuri suspecte, la cinci persoane au fost prezentate rezultatele testelor. Astfel, două au fost confirmate. Pacienții sunt internați la Spitalul de boli infecțioase „Toma Ciorbă” și nu alte boli cronice. Starea lor este de gravitate medie. Astfel, bilanțul persoanelor infectate cu coronavirus a ajuns la trei în R.Moldova.