De Ultimă Oră

(VIDEO) Tensiuni în Orientul Mijlociu. Peste 300 de drone au fost lansate de Iran noaptea trecută asupra Israelului. Reacția comunității internaționale

Iranul a atacat Israelul cu peste 300 de drone și rachete, a anunțat armata israeliană, precizând că 99% dintre ele au fost interceptate și au existat d…

Actualizat acum 2 ore

poet

Bustul poetului Dumitru Matcovschi va apărea în curând pe Aleea Clasicilor

Victoria Muntean

Astfel, potrivit hotărârei CMC se alocă Î.M. “Direcţiei Construcţiei Municipale” mijloace financiare pentru realizarea lucrărilor de şantier, executarea piedistalului şi instalarea bustului și inclusiv a lucrărilor de amenajare a teritoriului din apropiere, în baza devizului de cheltuieli.

Dumitru Matcovschi a fost un poet, prozator, academician, publicist și dramaturg din Republica Moldova, membru titular al Academiei de Științe a Moldovei. Este recunoscut în critica literară pe plan internațional și reprezintă un simbol al mișcării de renaștere națională din Basarabia.

Reamintim, că în anul 2011, scriitorul a fost decorat cu Ordinul Meritul Cultural în grad de Mare Ofițer, de către ex-președintele României, Traian Băsescu. În 2009, cu ocazia aniversării a 70 de ani de la naștere, Matcovschi a primit de la primarul Chișinăului titlul și panglica de Cetățean de Onoare al orașului.