Scara Cascadelor

Ca din poveste! Scara Cascadelor, inaugurată de Hramul Chişinăului

Corina Bezer

Scara Cascadelor din parc este formată din 218 trepte și este mai lungă decât renumita scară a lui Potemkin din Odessa. La începutul lui februarie 2015, Scara Cascadelor și rotonda din Parcul „Valea Morilor” au intrat în reparație, urmând ca, după lucrările de reabilitare să arate exact ca la început. Scara Cascadelor a fost prima dată construită în perioada României Mari, pe vremea Sfatului Ţării. Ceremonia a fost însoțită de un concert de muzică clasică, la care a fost interpretat și imnul capitalei, de către soprana Teatrului de Operă și Balet „Maria Bieșu”, Mariana Bulicanu.

„Astăzi, putem reda Chişinăului un simbol al său, o splendoare a sa, un diamant al Chişinăului, o bijuterie în adevăratul sens al cuvântului, Scara cu Cascade, de aici, din parcul Valea Morilor”, a declarat Dorin Chirtoacă, primarul general al municipiului Chişinău. 

Menționăm că lucrările de reconstrucție a Scării cascadelor din parcul Valea Morilor au demarat în luna februarie 2015, iar pentru restaurare, Primăria a cheltuit aproape 15 milioane de lei.