Călin Vieru: „Limba moldovenească este a 15-a Armată de ocupație”

Călin Vieru: „Limba moldovenească este a 15-a armată de ocupație”

Victoria Muntean

„Lucrurile umflate cu minciună se desumflă și dispar. Chestia asta care e a 15-a Armată de ocupație, care este limbă moldovenească, este o bulă umplută cu minciună, care a început deja se se dezumfle, din '90, și îi mai rămâne poate un an, o zi, 10 ani. După, bula plesnește și nu rămâne nimic din ea”, a declarat Călin Vieru.

În același timp, a mai adăugat că i-a rămas în codul genetic lupta pentru înfăptuirea unirii cu România, visul irealizabil al lui Grigore Vieru.

„ A dat Domnul să moștenesc codul genetic din punct de vedere al moralității și de a rămâne onest, cinstit și fidel ideii. Vorbind mai popular, șiorșica nu sare departe de trunchi sau sângele apă nu se face. Un descendent din viereni, prima generație, nu are cum să aibă altă părere decât a lui tata, mai ales în acest răstimp clocotitor, în acest segment istoric. Mai mult decât atât, această pornire a lui și a fruntașilor societății noastre de la începutul anilor '90 nu cred că ar putea să nimerească în mâini mai bune, nu din punct de vedere că sunt cel mai abil sau curajos, sau dețin un miraculos elixir, pe care să îl împrăștii prin văzduh și lucrurile se vor îndeplini, pur și simplu nu sunt laș, am să merg până la urmă”, a mărturisit Călin.