bani

CAMPANIE FISC// Spune NU salariilor în plic

Corina Bezer

Salariul neachitat oficial este un aspect care agravează economia și societatea în întregime, având efecte negative atât pentru angajat, cât și pentru angajator. Astfel, FISC-ul l îşi propune să depisteze cazurile în care angajatorii preferă să achite salariile în plic.

Șefa Direcţiei Generale Managementului Riscului din cadrul SFS, Nicoleta Nemerenco afirmă: „În cadrul acestei campanii, angajaţii Serviciului Fiscal de Stat vor demara o serie de controale la agenţii economici selectaţi pe întreg teritoriul Republicii Moldova şi, în paralel cu controalele care se vor desfăşura, se va aplica şi acţiunea de informare şi conformare a populaţiei, a angajaţilor şi a salariaţilor din cadrul celor mai mari întreprinderi”.

bani

Campania de informare „Refuză salariul în plic – cere să îţi fie respectate drepturile!”, va include trei spoturi sociale care îndeamnă angajaţii să nu accepte salariul în plic. Aceasta va fi însoţită şi de pliante informative care vor fi distribuite agenţilor economici şi salariaţilor.

Inspectoratul Fiscal de Stat informează despre faptul că lucrătorii pot telefona la organul fiscal, la numărul de telefon: 080001525 sau pot înainta о petiție referitoare la cazurile de munca ilegală sau eliberarea salariului „în plic”.

Reporter – Stagiar: Alina Anghel