Mărţişor tricolor ODIP

Campanie inedită lansată de ODIP: „Niciun profesor fără Mărțișor”

Corina Bezer

Scopul acestei campanii este de a promova Mărţişorul şi valorile naţionale româneşti în cadrul instituţiilor de învăţământ din Republica Moldova. Astfel, în perioada 1-10 martie 2017, vor fi distribuite peste 1500 de mărţişoare personalizate cu tricolor cadrelor didactice din peste 25 de instituții de învățământ din Republica Moldova.  Membrii Asociaţiei vor dărui fiecărui profesor din localitatea în care învaţă câte un mărţişor personalizat cu tricolor şi o felicitare cu ocazia venirii primăverii. „Mărțișorul este acel simbol al poporului român ce ne unește sufletele, ne cheamă la respectarea tradițiilor și anunță frumosul început al primăverii. Este de datoria noastră, a tinerei generaţii, să respectăm şi să promovăm obiceiurile naţionale ale neamului nostru”, a precizat Vlad Bileţchi, preşedintele AO „Onoare, Demnitate şi Patrie” (ODIP).

Mărţişoarele personalizate vor ajunge în instituţiile de învăţământ din Chişinău, dar şi în localităţile din Străşeni, Orhei, Leova, Hânceşti, Ialoveni, Ungheni şi Cahul.

Precizăm că, în ziua de 1 Martie, românii celebrează sărbătoarea Mărţişorului, triumful primăverii asupra iernii, albul şi roşul fiind un simbol al reînnoirii timpului şi al renaşterii naturii.

Asociația „Onoare, Demnitate și Patrie” este o organizație apolitică, non-profit, care are scopul de a educa o generație de tineri activi, prin promovarea valorilor naționale  și a culturii românești.