Caravana Unirii 2017

Caravana Unirii a ajuns în raionul Orhei! Vezi câte localități au fost vizitate de unioniști

Corina Bezer

Nu mai avem mult până la finele Caravanei Unirii, însă putem spune că am scris istorie. Am întâlnit mulți oameni care ne îmbrățișau și ne mulțumeau că ne dedicăm vara unui scop atât de frumos – Unirea. Am întâlnit și oameni sceptici, oameni dezinformați, care afirmau că România e mai săracă decât noi sau că românii ne vor asupri. E consecința propagandei rusești, care a manipulat cetățenii. De aceea, rolul nostru e să combatem toate aceste minciuni și să unim cele două maluri de Prut”, a precizat Vlad Bilețchi, președinte AO „Onoare, Demnitate și Patrie” (ODIP).

Caravana Unirii 2017

Tinerii voluntari au lăsat în fiecare localitate câte un cadou – o bancă vopsită în tricolor, un tricolor arborat pe o casă, cărți etc. „Pe ploaie sau pe arșiță, de dimineață până seară, informăm oamenii despre Unire. E de datoria noastră, a tinerei generații să spunem lumii adevărul și să combatem toată propaganda rusească. Până la moment, avem colectate zeci de mii de semnături pentru unire. Asta denotă că oamenii înțeleg că doar unirea este soluția”, a declarat Gheorghe Ciutac, membru ODIP, coordonator al Caravanei Unirii.

Caravana Unirii 2017

„Observăm că în raioanele din centru, oamenii sunt mai informați și mai receptivi. Din păcate, cu cât mergem spre sud sau spre nord, întâlnim tot mai multe păreri sceptice și oameni dezinformați. Cu toate acestea, spre deosebire de anul trecut, vedem o evoluție semnificativă în ceea ce privește numărul de oameni ce își doresc unirea. Asta înseamnă că munca noastră contează și unirea e aproape ”, a declarat Felicia Rusu, membru ODIP, voluntar în cadrul Caravanei Unirii.

Caravana Unirii 2017

Amintim că în perioada 1 iulie – 13 august 2017, ODIP organizează cea mai mare Caravană a Unirii. Timp de o lună și jumate, voluntarii de la ODIP vor vizita mai multe localități din raioanele Ialoveni, Anenii Noi, Strășeni, Călărași, Ungheni, Criuleni, Orhei, Cimișlia, Căușeni, Ștefan Vodă, Nisporeni etc. Scopul campaniei este de a informa oamenii cu privire la beneficiile unirii Republicii Moldova cu România. 

Asociația „Onoare, Demnitate și Patrie” este o organizație apolitică, non-profit, care are scopul de a educa o generație de tineri activi, prin promovarea valorilor naționale  și a culturii românești.

Caravana Unirii 2017