Casa incendiată a lui Mihail Formuzal

Casa fostului bașcan găgăuz a ars aproape în totalitate în această noapte. Versiunea oamenilor legii

Corina Bezer

Potrivit Găgăuzinfo.md, locuința, localizată în Ceadîr-Lunga, a luat foc în toiul nopții de luni spre marți. Pompierii au fost anunțați despre incendiu în jurul orei 3:00.

„Dacă în casă ar fi locuit cineva – incendiul ar putea fi localizat mai repede, prejudiciul ar fi fost mai mic. Proprietarii ultima dată au fost aici un an în urmă”, a menționat poliția locală.

Casa lui Mihail Formuzal incendiată

La fața locului s-au deplasat trei autospeciale care, în decurs de circa jumătate de oră au reușit să localizeze incendiul care a curpins casa de circa 150 de metri pătrați. Pompierii urmează să stabilească cauzele incendiului.

Totodată, una dintre versiunile preliminare de bază ale poliției în cazul incendierii casei lui Mihai Formuzal, este că acesta și-ar fi comandat singur imobilul, spun surse din cadrul anchetei, informează deschide.md.

 Oamenii legii consideră că acesta avea suficiente motive pentru a-și înscena un atac la viața personală și a familiei sale. În primul rând asta l-ar fi ajutat să inițieze procedura de azil politic în Germania, acolo unde s-a ”refugiat” de ceva vreme. Asta în condițiile în care pe numele lui, autoritățile de la Chișinău au pornit mai multe cauze penale. 

Casa lui Mihail Formuzal incendiată