ff

Câştig de cauză pentru Vlad Bileţchi în dosarul protestelor din 14 noiembrie 2016

Corina Bezer

Şedinţa de astăzi a avut loc, după ce Curtea de Apel a trimis la reexaminare dosarul la Judecătoria Chişinău. „În atare circumstanţe şi ţinând cont de faptul că nu întruneşte elementele contravenţiei prevăzute de acest articol, nefiind probate intenţia lui Bileţchi Vlad de a săvârşi fapta contravenţională, instanţa de judecată consideră necesară încetarea procesului contravenţional, din motivul lipsei faptei contravenţiei”, se menţionează în decizia instanţei de judecată.

ggg

Menţionăm că liderul ODIP s-a apărat singur în instanţa de judecată. Potrivit lui Bileţchi, decizia de astăzi a insanţei este una corectă. „Prin hotărârea de astăzi vedem încă odată că nu sunt motive întemeiate de a fi judecat în cazul protestelor din 14 noiembrie. E posibil ca statul să nu fie de acord şi să atace decizia la Curtea de Apel. Orice ar fi, nu cedăm şi continuăm lupta pentru dreptate”, a declarat Vlad Bileţchi.

Amintim că la 14 noiembrie 2016, mii de oameni au ieşit în stradă pentru a protesta împotriva fraudării alegerilor prezidenţiale.