oameni grabiti

Ce îi fac pe oameni să se simtă mereu ocupaţi?

Zina Darii

Motivele pentru care omul modern nu se poate relaxa sunt cantitățile mari de informații, modul în care telefoanele mobile inteligente conectează oamenii, ceea ce le creează oamenilor o atitudine mereu activă.

Dezvoltarea rapidă a tehnologiei a adus beneficii omenirii, dar şi o multitudine de informaţii care estompează graniţa dintre muncă şi timp liber.

O cercetare făcută anul trecut de către psihologul Aoife McLoughlin, de la Universitatea James Cook din Singapore, presupune că dispozitivele moderne, precum telefoanele inteligente, pot face să pară că timpul trece mult mai repede.

Se pare  că este ceva legat de tehnologia care creşte ritmul stimulatorului cardiac din interiorul nostru care măsoară trecerea timpului.

Abundenţa opţiunilor pe care le au oamenii în timpul liber, îi face pe oameni să simtă că au mai puţin timp liber.

Un alt motiv al faptului că oamenii se simt foarte ocupaţi ar putea fi asociat cu succesul împlinirii din cadrul societăţilor moderne. Din cauza acestor credinţe, oamenii tind să se convingă pe ei înşişi şi să le arate şi celor din jur că vieţile lor sunt mai bune decât cele ale celor din jur.

Unele studii au ajuns la concluzia că oamenii preferă să fie ocupaţi.

Problema persoanelor care se simt foarte ocupate este ceea ce el numeşte ,,lume infinită”. În esenţă, majoritatea oamenilor au trecutt de la munca agricolă sau cea din fabrică către un program cu un număr fix de ore pe săptămână. Presiunea este pusă de numărul infinit de opţiuni, fie că este vorba de muncă sau de timpul liber,

a declarat autorul Tony Crabbe.