Gala Olimpicilor

Cei mai buni elevi au fost premiați la Gala Olimpicilor

Corina Bezer

„Ministerul Educaţiei organizează Gala Olimpicilor cu scopul de a susţine şi motiva tinerii talentaţi, perseverenţi, care promovează imaginea Republicii Moldova în întreaga lume. Totodată, în cadrul ceremoniei de astăzi, vor fi remarcaţi profesorii, care i-au îndrumat pe elevii olimpici încuranjându-i să participe la competiţiile naţionale şi internaţionale”, a declarat Corina Fusu, ministrul Educației. 

Anul acesta, lotul olimpic a reprezentat Republica Moldova la concursurile internaţionale şi regionale din 11 ţări, printre care: Elveția, Vietnam, Federația Rusă, China, România, Cipru, Macedonia, Bulgaria, Indonezia.  De la aceste întreceri, elevii s-au întors acasă cu 33 de medalii, față de 31 în anul 2015. Ccele mai înalte rezultate au fost obținute la disciplinele  chimie, biologie, dar și matematică, fizică, informatică și limba franceză.

„Pentru mine, acest premiu este o premieră, este pentru prima dată când particip şi am luat deodată şi un loc şi pentru mine înseamnă foarte mult. Este o onoare pentru mine că am reprezentat ţara noastră la această olimpiadă şi mă bucur că acest premiu este un premiu şi pentru întreaga ţară”, a declarat Sorina Solonaru, elevă olimpică la Liceul Român-Francez „Gh.Asachi” din capitală.

Pentru mine înseamnă încununarea tuturor eforturilor mele pentru că am început să învăţ biologia la nivel de olimpiadă în clasa 10-a. Acest premiu e o dovadă a dragostei mele faţă de biologie”, a adăugat Iuliana Tornea, elevă olimpică la Liceul „George Călinescu” din capitală.

La rândul lor, profesorii spun că se mândresc cu performanţele elevilor şi speră ca aceştia să ducă şi mai departe faima Republicii Moldova peste hotare.

Precizăm că valoarea totală a premiilor oferite de Ministerul Educației la ”Gala Olimpicilor” constituie 645 mii de lei.