Vizita europenilor

Centrul tehnico-criminalistic și expertize judiciare, vizitat de europarlamentari

Corina Bezer

Vizita a avut drept scop evaluarea nivelului de dezvoltare instituțională a Centrului prin intermediul fondurilor de asistență UE, utilizarea conform destinației și contribuția acestora la asigurarea securității la hotarul cu Uniunea Europeană.

Europarlamentarii au fost familiarizați punctual cu specificul de activitate al laboratoarelor criminalistice modernizate cu suportul fondurilor UE, contribuția și rolul semnificativ la contracararea și investigarea fenomenului criminalității transfrontaliere.

De menționat,  Poliția din Republica Moldova a beneficiat de asistență din partea UE prin intermediul Programului de suport bugetar privind liberalizarea regimului de vize pentru perioada 2014-2016 și proiectului de asistență tehnică privind consolidarea capacităților laboratoarelor criminalistice.

În prezent, UE oferă asistență financiară pentru implementarea activităților cheie din cadrul Strategiei de dezvoltare a poliției pentru perioada 2016-2020 prin  programul de suport bugetar privind reforma poliției.

Rața Diana – stagiar FJȘC USM