De Ultimă Oră

ULTIMA ORĂ! Profesorii din Văsieni avertizează că vor demisiona in corpore dacă autoritățile nu vor redeschide clasa a X-a din liceu

Situație fără precedent în educație. Întregul colectiv de profesori de la Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir” din satul Văsieni, raionul Ialoveni averti…

Actualizat acum 22 de ore

Traian Băsescu şi Igor Dodon

Cetăţenii, nemulţumiţi de decizia lui Dodon de a-i retrage cetăţenia română lui Traian Băsescu

Corina Bezer

"Ce părere să am alta decât că un președinte promoscovit retrage cetățenia unui cetățean al Republicii Moldova doar pentru că nu gândește ca el. Or, eu nu o să pot gândi ca un bolșevic niciodată. Eu aș dori o Republica Moldova care să meargă pe drumul european și – de ce nu – o Republica Moldova care să fie unită cu România. Decizia lui Dodon este una strict politică, care în timp o să-l dezonoreze. Eu sunt unionist și nu am ce-i face lui Dodon", a declarat Traian Băsescu. 

În acelaşi timp, mai mulţi politicieni au reacţionat prompt la decizia lui Igor Dodon, afirmând că preşedintele Republicii Moldova face jocul Kremlinului şi nu are temei întemeiat pentru a-i retrage cetăţenia lui Băsescu.

"Conform art. 41, din Legea cu privire la cetăţenia Republicii Moldova, decretul cu privire la retragererea cetăţeniei poate fi atacat la Curtea Supremă de Justiţie în termen de 6 luni de la data intrării în vigoare. Sper că asta va face preşedintele Băsescu. Personajul umflat în pene a reuşit să se descalifice şi să încalce Constituţia din prima săptămână de activitate, a manifestat frică şi laşitate, a uitat că a jurat pe Constituţie, şi a reuşit să devină într-o săptămână de mandat mai respingător şi retrograd decât Voronin în 8 ani. În oricare stat european, pentru acest abuz s-ar fi pus problema declanşării procedurii de demitere pentru încălcarea Constituţiei", a declarat Dorin Chirtoacă, primarul general al municipiului Chişinău.

"Steagul UE, limba de pe site-ul Președinției, cetățenia fostului Președinte al României – astea constituie prioritățile lui Dodon și de astfel de subiecte „urgente” va fi preocupat în următorii ani. Desigur, depinde ce indicații va primi. Dragi cetățeni, problemele noastre reale nu au nicio importanță pentru Dodon", a adăugat Maia Sandu, liderul Partidului Acţiune şi Solidaritate.

În acelaşi timp, parlamentarul român din partea Partidului Mișcarea Populară Constantin Codreanu susține că echipa sa va contesta la Curtea Supremă de Justiție decretul privind retragerea cetățeniei Republicii Moldova lui Traian Băsescu.

Nici restul cetăţenilor nu susţin decizia lui Igor Dodon, spunând că Traian Băsescu a făcut multe pentru societatea din Republica Moldova şi nu merita un astfel de comportament din partea lui Dodon.

Amintim că ieri, preşedintele Igor Dodon, a hotărât că cetăţenia lui Traian Băsescu este cea mai stringentă problemă cu care se confruntă societatea şi a semnat decretul pentru retragerea cetăţenii fostului preşedinte al României. Cetăţenia nu i-a fost retrasă, însă, şi soţiei lui Traian Băsescu.

 

 

Îți place ce citești? Contribuie la dezvoltarea platformei cu o donație:

Donație unică
Cotizație lunară

Republica Moldova

Beneficiar: AO „UNIREA - Onoare, Demnitate și Patrie”

MDL: MD75VI022240300000083MDL

USD: MD16VI022240300000068USD

EUR: MD25VI022240300000063EUR

RON: MD60VI022240300000011RON

SWIFT: VICBMD2X416

România

Beneficiar: Vlad Bilețchi IBAN: RO05INGB0000999908458154 SWIFT: INGBROBU

Beneficiar: Vlad Bilețchi IBAN: RO41RNCB0685154653320001 SWIFT: RNCBROBU