CEC

Cetățenii se pot adresa la Centrul de Apel pentru a afla detalii despre alegerile prezidențiale

Mariana Mereacre

Centrul a fost lansat de Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral (CICDE), în parteneriat cu Comisia Electorală Centrală (CEC), iar operatorii acestuia vor acorda zilnic consultații și asistență în materie electorală tuturor solicitanților.

Astfel cetățenii pot afla despre drepturile lor și cum pot soluționa diferite situații în legătură cu procedurile electorale, ca de exemplu cum poți vota în altă parte decât în localitatea unde este înregistrat domiciliul, cum pot depune contestații sau cum și unde pot verifica listele electorale.

Operatorii Centrului de Apel oferă informații  tuturor persoanelor ce vor apela numărul unic de telefon (+373) 22 88 01 01: alegători, funcționari electorali, reprezentați ai concurenților electorali și alte părți interesate. Linia de informare funcționează de luni până vineri între orele 08.00 – 17.00, iar sâmbăta și duminica între orele 09.00 – 17.00.

Un serviciu similar a fost organizat și în cadrul ultimelor două scrutine electorale, iar numărul de apeluri de intrare și de ieșire, la ultimele alegeri (locale generale), a fost de peste 30.000.