Tentativă de suicid

Chirtoacă a salvat de la suicid un tânăr din Sângerei

Corina Bezer

Tânărul se află la a treia încercare de suicid. Imediat la fața locului a venit o echipă de salvatori care a încearcat să-l convingă să coboare. În ajutorul psihologilor a venit un preot, iar mai târziu, chiar edilul capitalei, Dorin Chirtoacă, care venea de la București. 

După mai multe discuții și negocieri, tânărul a coborât de pe panou, convins că Primăria va încerca să-l ajute să-și facă actele, să-și facă studii și să obțină o locuință. Edilul capitalei susține că a aflat despre tânăr de pe internet și a putut să-l convingă spunându-și unul altuia ce au pe suflet. Acesta a povestit pe o rețea de socializare incidentul de astăzi. 

Eu eram de pe drum de la București, unde m-am văzut ieri cu premierul României, Dacian Cioloș, nu am apucat nici să trec pe acasa. Am văzut informația pe internet. Am mers direct la fața locului. Nu știam ce voi face și cum voi face. Știam doar că trebuie să intru în contact, în dialog cu băiatul și să încerc să-l conving. Altă cale oricum nu cred că era.

A spus că vrea 3 lucruri: loc de trai, loc de muncă și să-și continue studiile (le-a abandonat în clasa a 5-a). I-am spus că o să încerc să le rezolv pe toate, asa cum am facut și în alte cazuri, mai mult sau mai putțin cunoscute.

Întrucât este minor, procuratura va decide ulterior cum va proceda în acest caz. Psihologul din cadrul poliției afirmă că băiatul va trece câteva teste pentru a se asigura daca este în deplinătatea facultăților mintale. Dupa acest incident liderul PSRM, Igor Dodon a scris pe o rețea de socializare, că primarul a înscenat totul pentru a distrage atenția de la alte probleme.