Localităţi sub zăpadă

Circulație îngreunată din cauza viscolului și a ninsorilor

Corina Bezer

  • M3 Chişinău – Cimişlia –Vulcăneşti – Giurgiuleşti, km 155- 165 (sectorul Ciumai – Burlăceni) – sectorul de drum este inchis; km 197 – 211 (sectorul Vulcăneşti – Slobozia Mare) – sectorul de drum este închis;
  • R37 Ceadîr-Lunga – Comrat – Cantemir, km 46 – 50, sectorul de drum este închis; 
  • R35 Basarabeasca – Comrat, km 13-14, sectorul de drum este închis;

Din cauza zăpezii, drumurile de acces spre unele localități au rămas impracticabile și anume:

  • În raionul Căușeni, drumul de acces spre localitatea Baccealia;
  • Drumul care face conexiunea între localitățile Ucrainca-Zviozdovca-Tocuz-Sălcuța;
  • În raionul Ceadîr-Lunga, drumul de acces spre localitatea Gaidar;
  • În raionul Cantemir rămâne închis drumul de acces spre Vișniovca-Baimaclia, Gotești-Tartaul, Gotești-Doina-Kioselia;
  • În raionul Comrat, circulația este îngreunată pe drumul Congaz-Cîietu;

Pe parcursul nopții, la deszăpezire au intervenit 217 autospeciale, 329 de muncitori și a fost presărat 803,5 tone de material antiderapant. 
Suplimentar mâine pe teritoriul UTA Găgăuzia, va fi antrenat în procesul de deszăpezire un încărcător de capacitate înaltă, contractat de la „S.R.L „RUTADOR”.

La fel către S.A.„Drumuri-Cahul” va fi direcţionat un încărcător de capacitate înaltă contractat de la „S.C. DROMAS-CONS S.R.L”. Adiţional către sectorul Cantemir a fost expediat pentru ajutor un încărcător de capacitate înaltă contractat de la „S.C. NOUCONST S.R.L”, iar pe parcursul zilei de astăzi spre S.A.„Drumuri-Cahul” a fost repartizat de la S.A.„Drumuri-Cimişlia”, un utilaj special de tip „rotor” pentru deszăpezirea sectoarelor supuse întroienirii în raioanele Cantemir şi Taraclia. 
Totodată în zonele menţionate au fost contractate 35 de mecanisme speciale de la persoane fizice şi antreprenori locali, care au lucrat la deszăpezirea drumurilor. Lucrările se efectuează în regim non-stop. Circulaţia rutieră pe drumurile din zona de centru şi sud a republicii este asigurată în condiţii de iarnă ce impun dotarea unităţilor de transport în conformitate cu prevederile Regulamentului circulaţiei rutiere în vigoare. 
Sectoarele menţionate sunt patrulate în comun cu reprezentanţii Inspectoratului Naţional de Patrulare a MAI şi după necesitate se instituie restricţii temporare pentru circulaţia transportului de mare tonaj.