Claudiu Tîrziu

Claudiu Târziu (copreședinte AUR): AUR va lua cel puțin 10% din voturile exprimate

Corina Bezer

„AUR naște în electorat încrederea că poate obține victoria și, mai important, că poate face bine cetățenilor moldoveni. Niciunul dintre celelalte partide unioniste nu au aceste atuuri. Alegerea e simplu de făcut”, a declarat Claudiu Tîrziu într-o postare pe o reţea de socializare.

Liderul AUR este de părere că în cadrul alegerilor parlamentare, cetățenii trebuie să își exprime liber dreptul de vot, șantajul votului util fiind doar o retorică electorală, întrucât Parlamentul trebuie să devină oglinda societății.

AUR are un frate geamăn în Basarabia. AUR a apărut în Republica Moldova cu scopul de a-i uni pe unioniști și de a-i guverna mai bine pe toți cetățenii. De când s-a născut, AUR a făcut apel la unitate. Odată ce s-au stabilit alegerile parlamentare anticipate din statul românesc de dincolo de Prut, AUR a repetat mai apăsat invitațiile la unire. Câteva formațiuni politice mai vechi au înțeles că șansa unioniștilor este unitatea și s-au alăturat proiectului AUR, devenind AUR. Alții încă nu s-au decis încă. Dar nici mult timp nu le-a mai rămas”, a scris oficialul.

Mai mult, politicianul de la Bucureşti este de părere că Maia Sandu are nevoie de un aliat în Parlamentul de la Chişinău cu opţiuni vestice sănătoase, cu sprijin puternic din România şi cu reprezentanţi noi, curaţi, neimplicaţi în sistemul de corupţie din Republica Moldova, iar acest aliat poate fi doar unul singur: AUR.

„AUR va câștiga cu siguranță cel puțin 10% din voturile cetățenilor Republicii Moldova în 11 iulie a.c. Și aceasta va fi nu numai o izbândă a unioniștilor, ci și un ajutor nesperat pentru Maia Sandu și partidele care o susțin. Altfel, situația care a provocat alegerile anticipate s-ar putea repeta.

Maia Sandu nu va obține mai mult de 35-40% dintre voturi și nu poate coabita cu comuniștii, nici nu se poate lăsa pe mâna ȘOR.

Maia Sandu are nevoie de un aliat cu opțiuni vestice sănătoase, cu un sprijin puternic din

De aceea, sunt greu de înțeles ezitările unora dintre unioniști față de AUR, ca și atacurile asupra AUR venite din partea acelora care pretind că vor o guvernare cinstită și eficientă – irealizabilă în absența AUR din viitorul Parlament al Republicii Moldova.

Mai sunt puține zile până la fixarea listei naționale de candidați pe care o va susține AUR în alegerile din 11 iulie a.c. Dumnezeu să ne dea mintea românului cea de pe urmă!” a declarat copreședintele AUR, Claudiu Târziu.

La alegerile parlamentare din România, din decembrie 2020, Alianța pentru Unirea Românilor a acumulat aproximativ 60 de mii de voturi ale românilor din Republica Moldova, contribuind astfel la accederea în Parlamentul României a unui număr de 47 de deputați și senatori ai Alianței, dintre care 6 sunt originari din Republica Moldova.