dd

DE ULTIMĂ ORĂ

BREAKING NEWS! Primul caz confirmat de coronavirus în România

România are începând de miercuri seară un caz de coronavirus confirmat. Victor Costache, ministrul Sănătății, și secretarul de stat Raed Arafat, directorul Departamentului pentru Situații de Urgență, au anunțat că în casa acestei persoane mai sunt 7 persoane - niciun copil, dar persoane în vârstă - toate fiind testate și cu rezultat negativ.

Mai multe

servicii de trasport

Companiile de transport din capitală cer repetat majorarea prețului pentru o călătorie

Vineri, 7 februarie 2020, 20:10

Companiile de transport care prestează servicii de transportare a pasagerilor în Capitală cer ca prețul unui bilet de călătorie cu microbuzul să fie majorat. Companiile au trimis un demers repetat Consiliului municipal Chișinău, Primăriei Chișinău și direcției Generale Transport Public și Căi de Comunicație.

Companiile de transport care prestează servicii de transportare a pasagerilor în Capitală susțin că în urma majorării prețului la călătorie acestea se angajează să:

# reducă intervalele între curse;
# implementeze un sistem de control al respectării graficelor de circulație;
# ridice nivelul de cultură a deservirii călătorilor și a disciplinei șoferilor;
# aplice cerințe mai dure în privința aspectului estetic și curățenia unităților de transport;
# să înlocuiască, în măsura acumulării mijloacelor financiare, unitățile de transport cu unele mai noi, mai confortabile, mai ecologice și mai sigure.

„Pentru a realiza aceste promisiuni, solicităm organelor publice locale următoarele:
# examinarea calculelor noastre, efectuarea calculelor paralele de către DGTPCC și discutarea acestora în consiliul municipal și primărie;
# ajustarea tarifului conform calculelor reale;
# aplicarea unui tarif special pentru orele de noapte;
# aplicarea unui tarif suplimentar pentru îmbarcarea/debarcarea în afara stațiilor publice, dar pe segmentele de drum unde oprirea este permisă;
# în cazul executării prevederilor din punctul 2 – menținerea mărimii tarifului de 3 lei pentru pensionari și școlari (sau majorarea neesențială a acestuia).
Pentru implementarea acestui punct va fi nevoie de elaborat un mecanism special.”

La fel, companiile de transport au publicat lista cheltuielilor pe care le suportă.