De Ultimă Oră

(VIDEO) Tensiuni în Orientul Mijlociu. Peste 300 de drone au fost lansate de Iran noaptea trecută asupra Israelului. Reacția comunității internaționale

Iranul a atacat Israelul cu peste 300 de drone și rachete, a anunțat armata israeliană, precizând că 99% dintre ele au fost interceptate și au existat d…

Actualizat acum 10 ore

Eugen Doga

Compozitorul Eugen Doga împlinește astăzi 80 de ani

Corina Bezer

Programul cuprinde o expoziție de fotografii, afișe și publicații din colecția personală a maestrului și din arhiva Academiei de Științe, relatează Moldpres.

De dimineaţă, elevii Şcolii de Muzică „Eugen Doga" vor merge acasă la artist pentru a-l felicita, mai târziu Poşta Moldovei va lansa un timbru dedicat marelui artist, iar la Parlament va avea loc o expoziție de fotografii, afișe și publicații din colecția personală a maestrului și din arhiva Academiei de Științe.

Totodată, în toate troleibuzele din Chişinău va răsuna astăzi muzica maestrului Doga.

Muzica semnată de Eugen Doga va răsuna în Parlament în interpretarea copiilor de la Școala de Muzică „Eugen Doga”, Liceul de muzică „Ciprian Porumbescu” și Corala „Vocile primăverii”. Programul va culmina cu un recital al maestrului Eugen Doga și al naistului Vasile Iovu.

Evenimentul va avea loc la 1 martie, ora 12.00, în incinta Parlamentului Republicii Moldova și va fi urmat de o sesiune de autografe.

Spre seară, la ora 18.00, maestrul va merge la inaugurarea Festivalului Internaţional de Muzică "Mărţişor 2017" la Palatul Naţional "Nicolae Sulac".

Eugen Doga s-a născut în 1937 în satul Mocra raionul Râbniţa, iar numele său este inclus în lista celor 200 de personalităţi ale lumii. El a semnat coloana sonoră pentru mai mult de 200 de filme. Piesa "Gingaşa şi tandra mea fiară", care este recunoscută drept cel mai frumos vals de dragoste din lume, a fost declarată de UNESCO cea de-a patra capodoperă muzicală a secolului XX.