Contrabandă cu țigări

Contrabandă cu țigări pe râul Nistru

Corina Bezer

În dimineața zilei de astăzi, 3 aprilie, în jurul orei 01:15, patrula aflată în misiune de serviciu, cu ajutorul dispozitivelor de termoviziune au fixat un mijloc de transport de model Mercedes, care se deplasa spre linia de frontieră. Imediat după primirea informației, a fost alertată grupa de intervenție a sectorului, care s-a deplasat în proximitatea segmentului de frontieră inspectat.

În momentul în care indivizii au observat polițiștii de frontieră, au aruncat încărcăturile și s-au făcut nevăzuți. Ajunși la fața locului, inspectorii de frontieră au descoperit două bărci din metal încărcate cu 18 cutii, care conțineau, cumulativ, 9000 de pachete de țigări, marca ”Marlboro”, pregătite pentru a fi transportate peste râul Nistru. Potrivit primelor evaluări, prețul total al acestora depășește suma de 252 000 MDL.

Câteva ore mai târziu, angajații Poliției de Frontieră au identificat una din persoanele implicate în activitatea ilegală, acesta fiind un bărbat de 40 de ani din r.Soroca.

Întreaga cantitate de țigări și cele două bărci au fost indisponibilizate pe teritoriul Sectorului Poliţiei de Frontieră până la elucidarea circumstanțelor infracțiunii.