Corala academică “Gavriil Musicescu” a Mitropoliei Basarabiei a colindat la Președinție

Redacția Liber TV

Corala academică „Gavriil Musicescu” a Mitropoliei Basarabiei a adus bucurie și lumină în incinta Președinției Republicii Moldova, printr-o prezență plină de emoție și tradiție duhovnicească. Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit PETRU, membrii Coralei au străbătut drumul colindelor pentru a vesti Nașterea Domnului în prezența președintei Maia Sandu.

Într-o atmosferă plină de reverență și căldură, membrii coralei au împărtășit bucuria sărbătorii și au transmis urări de un An Nou plin de belșug, pace și binecuvântări, întregii echipe prezidențiale.

Corala Mitropoliei Basarabiei este un renumit ambasador al muzicii ecleziastice și patriotice în Basarabia, aducând în inimile ascultătorilor emoția și profunzimea colindelor tradiționale românești.

Sub purtarea de grijă a fondatorului său, Părintele Arhidiacon Maxim Sturza, și sub conducerea talentatului dirijor și profesor Anton Dumbrava, este recunoscută ca una dintre cele mai apreciate formații corale din Basarabia, care a străbătut scenele muzicale atât în țară, cât și peste hotare, răspândind mesajul evanghelic și cel patriotic.

Repertoriul interpretat a inclus o suită de colinde tradiționale românești, adunate din diverse regiuni ale României, aducând astfel în centrul evenimentului nu doar cântece, ci și bogăția culturală și tradiția ancestrala a colindului.

Odată cu încheierea minunatului repertoriu, Părintele consilier Maxim Sturza a transmis gândurile calde și binecuvântările Înaltpreasfințitului Părinte Petru către Doamna Maia Sandu. Aceste gânduri au fost pline de urări de sănătate, putere, dragoste și discernământ, dorindu-i toate roadele duhovnicești necesare pentru a conduce cu aceeași râvnă și devotament țara.

Totodată, Părintele a exprimat recunoștința și aprecierea profundă câștigate din partea clerului și credincioșilor Bisericii Ortodoxe Române din Republica Moldova, evidențiind legătura strânsă și sprijinul reciproc între instituțiile religioase și cele ale statului în beneficiul comunității.