Kilometru de tricolor 1 decembrie 2016

Corneliu Dicusar: „Să încercăm să fim demni de această istorie a noastră și să privim cu optimism și încredere în viitor”

Corina Bezer

Ghidându-se de aceste cuvinte mărețe ale lui Alexandru Vlahuță, unionistul Corneliu Dicusar simte românește și nu ezită să se implice activ în promovarea ideii naționale. Sentimentul de patriotism i-a fost cultivat din familie și din școală, iar dragostea de neamul românesc reprezintă cea mai supremă valoare a sa. Potrivit acestuia, susține Unirea din respect față de familia și strămoșii săi. Atunci când a aflat că unioniștii de la „UNIREA – ODIP” au ajuns în dificultate, primind o amendă aspră pentru că au colectat semnături pentru Unire, Corneliu Dicusar nu a stat mult pe gânduri și a hotărât să-i susțină. „Donez cu cea mai mare plăcere pentru acțiunile „UNIREA – ODIP”, în primul rând, din respect pentru familia mea pornind de la bunicii care nu se așezau la masa de Paști până nu ascultau clandestin mesajul regelui Mihai. Dintr-un sentiment romantic care mi-a fost cultivat în familie și în școală. Din optimismul pe care îl simt pentru șansa României de a deveni un stat prosper în rând cu națiunile europene. Și nu în ultimul rand dintr-un respect profund pe care îl am pentru curajul de care dati dovadă”, a declarat Corneliu Dicusar pentru Liber TV. 

Corneliu Dicusar

În Anul Centenarului, Corneliu are un mesaj pentru românii de pretutindeni: „De Centenarul Unirii vreau în primul rând să îi felicit pe români. Puține țări în lume au avut șansa unui moment atât de luminos care să ne definească și să ne ancoreze ferm ca națiune. Aș vrea sa îi mai îndemn să încercăm să fim demni de această istorie a noastră și să privim cu optimism și încredere în viitor”, a conchis Corneliu.