Dragobete

Costume populare, panou fotografic, muzică şi concursuri – aşa va marca ODIP frumoasa sărbătoare de Dragobete la USM

Corina Bezer

Astfel, pe data de 24 februarie, în incinta blocului Central al USM, începând cu ora 12.00, ODIP va organiza  un eveniment, în cadrul căruia studenții vor avea ocazia să facă fotografii pe fundalul unui panou inedit dedicat acestei frumoase tradiții. Totodată, tinerii, îmbrăcați în costume populare, vor dărui panglică tricoloră și felicitări tuturor doritorilor, vor informa studenții universității cu privire la semnificația celebrării sărbătorii naționale și importanța acesteia în păstrarea simbolurilor care ne reprezintă.  „Dat fiind faptul că Universitatea de Stat este o instituție superioară de învățământ în cadrul căreia își fac studiile tineri care trăiesc vârsta iubirilor și a sentimentelor frumoase, dorim să celebrăm această datină a poporului, frumosa sărbătoare a tinerilor îndrăgostiți, sărbătoarea de origine dacică celebrată de românii de pretutindeni pe data de 24 februarie – Dragobetele”, precizează Vlad Bilețchi, preşedintele AO „Onoare, Demnitate şi Patrie” (ODIP)

Evenimentul va culmina cu un concurs dedicat îndrăgostiților, unde cei mai ingenioși studenți, care se vor remarca prin cele mai frumoase dedicații de dragoste, vor fi premiați. Totodată, cei mai curajoşi, vor avea ocazia să spună „Da” şi să se căsătorească pentru o singură zi.  Administrația Universității salută și susține inițiativa celor de la ODIP. „Este necesară o educație culturală corespunzătoare pentru a da dovadă de cunoștințe temeinice în ceea ce privește tradițiile și datinile care îi reprezintă pe studenți, fapt ce ar duce la o creștere a nivelului de cultură și ar veni să îmbogățească frumoșii ani de studenție”, susține administrația universității.

Dragobete

Asociația „Onoare, Demnitate și Patrie”(ODIP) este o organizației non-guvernamentală, apolitică, care are scopul de a educa tânăra generație în spiritul valorilor naționale românești și de a contribui la realizarea reîntregirii neamului românesc.