iarmarocul de Paști din scuarul Catedralei

Cozi la iarmarocul de Paști din scuarul Catedralei

Zina Darii

„Am văzut prețurile la toate și nu mi se par nici scumpe, nici ieftine, prețul este ok. Azi am procurat ciocolată pentru Paști, dar pască cred că voi trece să iau seara, pentru că acum (la pranz) rândurile sunt foarte mari. Obișnuiesc să procur pască, cozonac și dulciuri. Cred că voi cheltui în jur de 300 de lei”, a spus o femeie.

Alții însă preferă să coacă pască acasă.

„Eu voi coace pască pentru că voi folosi produse de casă și voi cheltui mai puțin. Nu sunt tentată să procur, chiar dacă e pască italiană și unii spun că e mai gustoasă decât pasca noastră”, a menționat o tânără.

O altă femeie spune că este mereu procură produsele pascale de la târgurile de Paști.

 „În general obișnuiesc să vin la târg chiar dacă nu sunt prin preajmă. Am procurat de la târg totul: pască, cozonac. Am dat 350 de lei și mă gândesc că voi mai cheltui. Chiar dacă prețurile sunt puțin exagerate, nu cred că în magazine aș putea găsi produse mai ieftine. Nu vom coace pască acasă pentru că nu reușim, iar aici avem un sortiment bun”, a spus vizitatoarea.

Pentru a procura pască, cozonaci sau învârtită, cu umplutură de nuci, stafide, ciocolată sau vișine, oamenii vor scoate din buzunar de la 8 la 135 de lei. Cozonacul costă de la 30 la 50 de lei. Pasca cu brânză de vaci în jur de 50 de lei, în funcție de dimensiuni. Vopseaua de ouă cu cinci culori se vinde cu 10 lei, lumânările decorative în formă de ou costă 15 lei, iar o cunună decorată cu motive pascale – peste 200 de lei.

Vânzătorii susțin că astăzi au avut mai mulți cumpărători decât în prima zi. Majoritatea au  cumpărat cozonaci cu brânză de vaci și  cu umplutură de vișină.

Primăria a anunțat că iarmaroace  vor fi organizate și în restul sectoarelor municipiului Chișinău, în locurile stabilite de preturi.

Târgul din centrul capitalei va dura până pe 7 aprilie.