dd

Crimă odioasă în satul Vulcănești din raionul Nisporeni. Rudele bărbatului omorât la Vulcănești cer transferarea dosarului la PG

Corina Bezer

Bărbatul, spulberat de gloanțe, s-a stins în brațele fiicei sale, de numai șapte ani. Potrivit localnicilor, victima, care se pregătea de nunta fiicei mai mari, scotea din mașină cumpărăturile făcute pentru ceremonie.  La un moment dat, un tânăr a coborât dintr-un vehicul și a împușcat de cinci ori în direcția sa.

Bărbatul din satul Vulcănești, raionul Nisporeni, ucis pe 25 mai, prin cinci împușcături de armă, nu a fost încă înmormântat. Familia acestuia refuză să îl îngroape până când cadavrul acestuia va fi supus unei expertize medico-legale repetate. Văduva bărbatului împușcat susține că nu are încredere în autoritățile de la Nisporeni, de aceea, cere implicarea directă a conducerii Procuraturii Generale.

Totodată, familia victimei cere ca dosarul să fie transferat de la procuratura din raion la Procuratura Generală. De asemenea, aceștia solicită și dispunerea expertizei medico-legale repetate, întrucât suspecții ar fi oferit mită pentru ca oamenii legii să lucreze în favoarea lor. Inspectoratul de Poliție Nisporeni a inițiat un dosar penal pentru omor intenționat.

Într-o conferință de presă organizată astăzi, la Chișinău, unde au venit zeci de oameni din Vulcănești, femeia a povestit detalii uluitoare despre seara în care i-a fost ucis soțul. Văduva a spus că după ce l-au ciuruit cu gloanțe pe bărbat, indivizii ar fi încercat să o țintească și pe ea.

”Nu m-au nimerit. Eu eram deja jos, mă târam pe iarbă ca să ajungă la soțul meu. Pe camere, asta nu se vede, pentru că ei au împușcat anume în jos”, a mărturisit femeia.

Declarația nu i-ar fi convins pe procurorii de la Nisporeni, care după ce au interogat-o în seara crimei, ar fi acuzat-o de minciună și au umilit-o. 

Pentru că este de părere că procuratura și poliția din Nisporeni nu își face treaba, soția victimei, dar și întreg satul, cer conducerii Procuraturii Generale să urmărească îndeaproape cazul, pentru a se face dreptate. 

Asta în condițiile în care la ora actuală, doar unul din cei cinci indivizi care au venit la poarta victimei ca să-l ucidă, este în custodia autorităților. Ceilalți patru ar fi fugit deja din sat, cu tot cu familii, spun oamenii. Până să dispară, aceștia s-ar fi lăudat lumii că pentru a scăpa basma curată, a fost oferită autorităților mită de 75 de mii de euro. Dacă nu vor fi trași la răspundere cu toții și se vor întoarce liberi în sat, locuitorii din Vulcănești promit să se răzbune singuri.