Recensământ

Cu grave întârzieri, Biroul Naţional de Statistică a procesat 82% din rezultatele Recensământului Populației și al Locuințelor 2014

Corina Bezer

Potrivit unui comunicat al Biroului Naţional de Statistică, au fost introduse şi codificate 3 408 684 chestionare (toate tipurile de chestionare pentru gospodărie și persoană), sau 82,0% din numărul total de chestionare.

Procesul de prelucrare a datelor a fost finalizat pentru municipiile Chișinău şi Bălți, UTA Găgăuzia raioanele Briceni, Cantemir, Hîncești, Leova, Ocnița, Șoldănești, Ungheni, Drochia, Taraclia, Ialoveni, Strășeni, Căuşeni, Ştefan Vodă, Soroca, Basarabeasca, Dubăsari, Telenești, Cimișlia, Dondușeni, Cahul și Rezina, Rîșcani şi Criuleni. În prezent, derulează introducerea datelor pentru celelalte raioane. Situația privind procesarea datelor este prezentată în figurile de mai jos.

ffffff

Precizăm că, în conformitate cu legea, Biroul Naţional de Statistică are la dispoziţie 27 de luni pentru procesarea rezultatelor recensământului. Termenul limită a expirat la data de 25 august 2016.