Valerii Klimenco

Cum acţionează „justiţia moldovenească”// Valerii Klimenco, agresorul unioniştilor, a fost achitat de instanţa de judecată

Corina Bezer

Nimic nu ne mai miră în Republica Moldova. Potrivit lui Vlad Bileţchi, preşedintele AO "Onoare, Demnitate şi Patrie" (ODIP), Valerii Klimenco, preşedintele de onoare al partidului pro-rus Ravnopravie, s-a apropiat de corturile ODIP, unde se promova unirea, şi a încercat să intimideze tinerii unionişti, agresându-i verbal şi încercând să sară la bătaie. Acesta era revoltat de faptul că în Republica Moldova se vorbeşte limba română, iar mişcarea unionistă a căpătat amploare. Unioniştii au chemat organele de ordine, care au dispus ca Valerii Klimenco să plătească o amendă pentru încălcarea ordinii publice. Cu toate acestea, Klimenco a constestat amenda, iar instanţa de judecată a dispus zilele trecute să-l ierte de amendă pe cel care a agresat tinerii unionişti. "Este revoltător ceea ce se întâmplă. Eu, ca parte vătămată, nici nu am ştiut când a fost judecata. Mi-a fost încălcat dreptul de exprimare şi în aşa fel, judecătorul i-a dat dreptate lui Klimenco. Acesta s-a manifestat într-un mod agresiv şi nedemn de un politician, atacând nişte tineri, care aveau autorizaţie de la autorităţi pentru a desăşura campania de informare. Nu mă voi opri aici, lupta continuă", a declarat pentru Liber TV, Vlad Bileţchi, preşedintele ODIP.

Valerii Klimenco este un apărător înflăcărat al lui Ilan Shor, bănuit că ar fi participat la furtul miliardului şi la alte scheme de spălare de bani. Nu este prima dată când Klimenco dă dovadă de comportament neadecvat. Acesta este cunoscut pentru faptul că în repetate rânduri a atacat jurnalişti.