Telefon zgâriat

Cum să scapi de zgârieturile de pe ecranul telefonului mobil sau al tabletei

Nicolae Sîli

Cele mai multe dintre acestea duc la apariția de zgârieturi pe ecranele tabletelor sau ale telefoanelor, așa că atunci când am auzit că aceste zgârieturi pot fi camuflate destul de ușor, am fost curioși să aflăm cum putem face și noi asta. Iată ce soluții am descoperit pentru a scăpa de zgârieturile de pe ecranul telefonului mobil sau al tabletei:

Soluția nr. 1 – Radiera

Banala radieră pare să fie de real folos atunci când ne confruntăm cu zgârieturi pe ecranul telefonului sau al tabletei. Foarte multe persoane care au încercat deja acest truc spun că este mai mult decât eficient. Tot ce trebuie să faci e să freci delicat, cu o radieră moale și albă, zona zgâriată. În câteva secunde, vei remarca faptul că aceasta începe să dispară. Simplu, ieftin și eficient!

Soluția nr. 2 – Alcoolul

E bine să știi, încă de la început, că dacă alegi să folosești această metodă, trebuie să amesteci o parte de alcool, cu 5 de apă. Vorbim aici de cantități foarte mici, de exemplu, la o jumătate de linguriță de alcool, vei folosi 2 lingurițe și jumătate, chiar 3, de apă.

Îmbibă o cârpă moale în acest amestec și curăță ușor zona zgâriată. Explicația acestei metode ar sta în faptul că majoritatea dispozitivelor mobile au un strat special pe ecran, care, în contact cu alcoolul, se topește încet și umple zgârietura.

Mai mult decât atât, se pare că așa ar repara și cei de la service-urile specializate aceste probleme. Totuși, țineți minte faptul că alcoolul se amestecă cu apă. Alcoolul simplu poate distruge ecranul telefonului mobil sau al tabletei.

Soluția nr. 3 – Pasta de dinți

Pe YouTube am găsit zeci de filmulețe cu această metodă, iar cei care au încercat-o promit că funcționează. Tot ce trebuie să faci e să cureți bine ecranul telefonului sau al tabletei cu o cârpă moale, după care să freci delicat zona cu puțină pastă de dinți. Cumva, în mod miraculos, zgârieturile încep să dispară. La final poți folosi o cârpă curată pentru a curăța urmele de pastă de dinți.