dd

Cum se circulă la moment// La Chișinău cea mai complicată situație se înregistrează pe strada Băcioii Noi

Corina Bezer

Actualizare (13.00) Locuitorii municipiului pot semnala problemele grave privind situația drumurilor la numărul de telefon: 060133367, unde va răspunde Oleg Caraman, coordonatorul celulei de criză, dar și la Dispeceratul ÎM „Exdrupo”: (022) 47 13 20.

Blocări de circulație în țară la moment: 
– Ștefan Vodă, vânt puternic se formează blocări pe drumurile locale;
– Traseul R 35 km 4 blocat (R23) Basarabeasca-Comrat;
– Traseul R 30 Anenii Noi, drumul de acces în satul Ciobanovca este blocat;
– raionul Cantemir, porțiunea Vișniovca-Dedulești e blocată temporar, lucrează a 3 autospeciale;
– Traseu R-32 Cahul-Taraclia este blocat, transport blocat nu este.

Alte trasee sau drumuri din țară blocate nu sunt.

Problemele semnalate de oameni vor fi introduse în sistem și vor fi prelucrate imediat, astfel ca în cel mai scurt timp posibil să fie rezolvate.

Autoritățile municipale informează că străzile în pantă din Chișinău au fost închise pentru circulația transportului din cauza gheții și a zăpezii care se depune. Este vorba despre străzile: Ganea, Timiș, Poștei, Vadul lui Vodă, Paris, Podul Înalt, Căușeni și stradela Uzinelor.

Transportul public în oraș circulă conform programului, serviciile municipale au împrăștiat material antiderapant și curăță prioritar străzile pe care circulă transportul public.

La o ședință desfășurată la Primărie, primarul interimar Silvia Radu a cerut agenților economici să curețe zăpada de pe teritoriul în care activează. În cadrul ședinței s-a anunțat despre instituirea unei celule de criză la nivelul municipiului Chișinău, care va monitoriza situația în oraș și va informa, din trei în trei ore, despre starea lucrurilor.