Troleibuz Chișinău

Cum va circula transportul public din Chișinău de Hramul Orașului

Corina Bezer

Potrivit unui comunicat al Primăriei capitalei, până pe 15 octombrie, ora 06:00, circulația transportului public care traversează bulevardul central al orașului va fi redirecționată pe străzile adiacente.

Astfel, troleibuzele de pe rutele nr. 1, nr. 5, nr. 8 și nr. 22 vor circula în direcția Gării de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt pe străzile A. Șciusev, București, Ciuflea și în continuare pe traseele stabilite, iar în direcția Pieței Dimitrie Cantemir vor circula  de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt pe străzile Ciuflea, București, A. Șciusev, Mihai Viteazul, Columna, H. Coandă, Piața  Dimitrie Cantemir și în continuare pe traseele stabilite;

Troleibuzele de pe ruta 4 vor circula în direcția Gării de pe str. A. Șciusev pe străzile București, Ciuflea, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, bd. Constantin Negruzzi și în continuare pe traseul stabilit, iar în direcția Buiucani vor circula de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt pe străzile Ciuflea, București și în continuare pe traseul stabilit.

Itinerarul rutei nr. 2 va suferi modificări, urmând a circula de pe str. Gheorghe Asachi pe străzile Pan Halippa, Ismail, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt și în continuare pe traseul stabilit.

Itinerarul rutelor nr. 7, 10, 12 și 25 din sectoarele Ciocana și Râșcani se scurtează până la str. Albișoara (stația „Circul”).

Itinerarul rutelor nr. 20, 30 și 31 se scurtează până la str. Ismail.

Itinerarul rutei nr. 29 va suferi modificări, urmând a circula: de pe str. Petricani pe străzile Mihai Viteazul, Columna; H. Coandă, Piața Dimitrie Cantemir, Calea Ieșilor (întoarcerea la Parcul ,,Alunelul”), bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, Mihai Viteazul și în continuare pe traseul stabilit.

Itinerarul rutei nr. 32 se scurtează până la str. Columna.

Itinerarul rutei nr. 34 va suferi modificări, urmând a circula de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt pe străzile A. Șciusev, București, Tighina, M. Kogălniceanu, Ismail, București, A. Șciusev, Mihai Viteazul, Columna, H. Coandă, Piața Dimitrie Cantemir și în continuare pe traseul stabilit.

Itinerarul rutei nr. 36 se scurtează până la str. București;

Ruta nr. 24 se suspendă.

Autobuzele de pe ruta nr. 5 vor circula în direcția sectorului Ciocana de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt pe străzile Ismail, pe străzile Alexandru cel Bun, A. Pușkin și în continuare pe traseul stabilit, iar în direcția sectorului Botanica vor circula  de pe str. Mitropolit G. Bănulescu – Bodoni pe străzile Columna, Ismail, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, Ciuflea și în continuare pe traseul stabilit.

Itinerarul autobuzelor de pe rutele 9 și 46 se stabilesc pe str. București în ambele direcții.

Itinerarul rutei nr. 11 de autobuz se modifică, urmând a circula de pe str. Tighina pe străzile Columna, Ismail, București, Mitropolit G. Bănulescu – Bodoni și în continuare pe traseul stabilit.

Ruta de autobuz nr. 26 se stabilește pe str. Albișoara în ambele direcții.

Conducătorii auto care traversează zona sunt rugați să respecte semnalizarea rutieră temporară, se arată în comunicatul primăriei.