Cunoaşte-ţi Ţara// Ai carte

Cunoaşte-ţi Ţara// Ai carte, ai parte de România!

Corina Bezer

În luna iunie, campania, care a dus anul trecut peste  40 000 de moldoveni în România, propune celor interesați zona de nord a României: Moldova de peste Prut. Ca să mergi până la Iași, beneficiind de cazare, o masă pe zi și transportul tur-retur, îți trebuie o carte, dar nu orice carte, ci BLOCAȚI ÎN LABIRINT, prima apariție editorială semnată de George Simion.
Cartea costă 200 de lei și poate fi cumpărată de la orice chioșc de ziare Moldpresa, de la librăriile Cartier, Pro Noi, Librarius, prin Poșta Moldovei, online pe www.bestseller.md sau direct de la organizatori. 
Nu este vorba de nicio păcăleală: datorită parteneriatelor și celor implicați, transportul până la Iași este acoperit prin achiziționarea cărții, rezervând excursia telefonic  sau pe siteul www.cunoastetitara.md pe baza codului de pe copertă. Gratuite sunt și cazarea, o masă pe zi precum și accesul la obiectivele turistice găsite de organizatori. Desigur, este acoperit transportul numai până la Iași, mai departe cei care vor să aleagă tururile pe distanțe mai lungi achită la autocar restul de bani, dar oricum mai puțin decât la cursele de linie.

ALEGE: CEL MAI ROȘU LAC SAU MORMÂNTUL LUI ȘTEFAN CEL MARE

Luna iunie oferă doritorilor, la sfârșit de săptămână, ocazia de a merge  la Putna (transportul de plătit la autocar este de 300 de lei moldovenești) și de a vedea mormântul lui Ștefan cel Mare, la pachet cu Iașul, de vineri până duminică. Nu ratezi nici Cetatea de Scaun a Sucevei, cea mai frumos restaurată cetate moldovenească, cum îi șade bine capitalei lui Ștefan.
La același preț de transport, poți vizita sâmbătă și duminică Iașul și Cetatea Neamțului. În acest tur, vei ajunge pe Cheile Bicazului, care face trecerea montană dintre Moldova și Transilvania. Iar la capătul lui vei descoperi Lacul Roșu, despre care legenda spune că s-a format în urma prăbușirii muntelui peste un sat, omorând și oamenii și animalele, iar apa devenind roșie de la sângele lor.
Sau, pur și simplu, poți alege să vezi doar celebra capitală a Moldovei, Iașul, care are de atracții moderne precum Palas Mall la unele culturale precum Palatul Culturii și e plin de istorie vie la tot pasul. Sala Pașilor Pierduți, Bojdeuca lui Creangă sau Teiul lui Eminescu sunt tot atâtea garanții că în cele două zile nu vei avea timp să citești cartea.
Sfârșiturile de săptămână în care poți opta pentru a vizita cea mai mare parte a Moldovei istorice, cea de peste Prut, sunt 16-18 iunie, 23-25 iunie sau 30iunie-2 iulie. Autocare sunt pentru toți doritorii, tot ce trebuie să faci e să îți cumperi cartea Blocați în labirint și să fii pregătit de o bucată de istorie care nu ni se spune la școală. Poate participa oricine, de la nepoți la bunici. Iar dacă știi deja Moldova, vara aceasta, pe baza cărții și prin programul Cunoaște-ți Țara, zeci de destinații turistice din zona Bucureștiului, Clujului sau Timișoarei vă așteaptă, pe toţi cei care încă nu v-aţi descoperit încă Țara.
Tururile vor porni din Chișinău sau, la cerere, din alte localități unde se formează grupuri organizate. Cheile Bicazului – Lacul Roșu ,  Iași , Iași –Suceava – Putna sunt câteva dintre traseele lunii iunie!  Cazarea, accesul la obiectivele turistice și o masă pe zi vă vor fi oferite gratuit de către organizatorii de la Platforma Unionistă Acțiunea 2012. Programul este accesibil tuturor cetățenilor Republicii Moldova, indiferent de etnie sau vârstă.

Pentru lista completa a tururilor accesati www.cunoastetitara.md/calendar sau apelați la nr 060 61 41 41