Curse speciale de tren pentru refugiați

Victoria Muntean

Întreprinderea Calea Ferată (CFM) a pus pe ruta Chișinău – Iași (Socola) o cursă specială de tren pentru a transporta persoanele care sosesc din Ucraina și vor să-și continue călătoria spre alte țări. Doar cu trenul special care a plecat la miezul nopții trecute, la ora 00:30, din Chișinău, au fost transportați 765 de refugiați, anunță directorul CFM, Oleg Tofilat.

Încă 260 de călători au plecat în această dimineață, 5 martie, cu trenul regulat de la ora 06:45 și tot atâția au plecat cu trenul de la 9:45.

„Sunt mândru de prestația și sacrificiul colegilor feroviari, care conduc trenurile, deservesc vagoanele și pasagerii, întrețin liniile, gestionează gările, desfășoară planificarea și aprovizionarea – în deplină ordine și siguranță. Sunteți cei mai tari”, a scris șeful CFM.

Calea Ferată din Moldova va asigura circulația trenului pe ruta Căușeni – Iași – Căuşeni, pentru transportarea refugiaților ucraineni, cu următorul grafic:

  • 5 martie, ora 20:24 plecarea din Căușeni – 6 martie, ora 06:24 va ajunge la Iași/Socola;
  • 6 martie, ora 08:52 plecarea din Iași/Socola – 18:02 va ajunge la Căușeni.

Timpul plecării și sosirii depinde de timpul aflării trenului în punctele de trecere a frontierei de stat a Republicii Moldova și a României.