Daniela Chițanu

Daniela Chițanu: Păcat că unii politicieni au uitat să pună pe „ON” opțiunea „Acțiuni în favoarea poporului”

Corina Bezer

1. Pentru început, te rog să ne spui mai multe despre tine. Ce ar trebui să cunoască cititorii despre tânăra Daniela Chițanu?

Sunt o fată sinceră, onestă și mereu capabilă de a-i ajuta pe cei ce au nevoie. Sunt elevă în IPLT „Onisifor Ghibu” și tot din acest liceu s-a trezit și interesul meu pentru pământul românesc (datorită lecțiilor interesante de istorie). Deși am doar 16 ani, am o groază de planuri pe viitor: ce vreau să devin ca om; ce profesie voi avea; unde să plec pentru a-mi îndeplini visurile și pentru a avea un viitor prosper.

2. Te-ai remarcat prin implicarea foarte activă în Asociația „UNIREA-ODIP”. Ce te-a determinat să te alături acestei asociații?

Mergând spre ideea că vreau să fac voluntariat, mi s-a recomandat Asociația Unirea-ODIP. Aici m-am convins, timp de 2 luni în care activez, că membrii ce fac parte din această asociație depun un mare efort pentru activitățile propuse. Am decis să fac parte din „Unirea-ODIP”, pentru că de-a lungul timpului am observat că valorile naționale, spiritul unionist și românismul au nevoie de tineri prin care să persiste și să fie, totodată, promovate de acești tineri.

dd

3. În contextul alegerilor parlamentare, de ce crezi că este important ca unioniștii să fie prezenți în viitorul Legislativ?

În parlament sunt foarte multe minți „luminate“ ce au la ei multe idei promițătoare poporului. Păcat că au uitat să pună pe ON opțiunea „Acțiuni în favoarea poporului”. Din altă perspectivă, am observat că din ce în ce mai mult timp stau cu oamenii unioniști, din ce în ce mai multe aflu că acestor oameni le pasă mai mult de viitorul țării și de viitorul oamenilor, decât de ei înșiși. De aceea consider că avem nevoie de așa oameni, în Parlament, ce dau dovadă de mult patriotism și verticalitate.

4. De ce îl susții pe președintele „UNIREA-ODIP”, Vlad Bilețchi, în campania electorală?

În campania electorală vor candida mulți oameni cu diferite viziuni și planuri asupra viitorului Republicii Moldova, însă de unde să știm că fiecare spune adevărul despre el însuși? Vlad Bilețchi, el e un om căruia nu îi este frică să cadă odată, de două ori și până la sfârșitul sfârșitului. Își calculează mișcările și cuvintele cu mare atenție. Și a dat dovadă de mai multe ori la rând de patriotism. Cunoscând acest tânăr unionist și știind câte fapte/acțiuni în favoarea poporului a elaborat împreună cu echipa „Unirea-ODIP”, m-a făcut să-l susțin mult mai mult în ceea ce face. Chiar dacă încă nu am dreptul la vot, eu îl voi susține prin aprecierea muncii depuse de fiecare dată și îl voi promova ori de câte ori am ocazia.

Grup de inițiativă

Menționăm că președintele Asociației „UNIREA-ODIP”, Vlad Bilețchi, va candida pe listele Partidului Liberal, dar și pe circumscripția numărul 26, care include sectoarele Centru și Buiucani.